ZATERDAG 17 DECEMBER - KERSTMARKT IN 'T AOLE GEMIENTEHOES

Agenda

MFC Schoonebeek heeft een actieve Activiteitencommissie die regelmatig diverse evenementen en activiteiten organiseert; hieronder vindt u onze agenda. U kunt zich direct voor een evenement of activiteit registreren door te klikken op de deelname-button bij de betreffende activiteit.


December


7 december

14:00 uur

 

Kosten: € 2,50 (incl. koffie/thee

KAARTEN MAKEN / KNUTSELEN

Iedere eerste woensdag van de maand kun je gezellig kaarten maken: 3D-kaarten, kaarten borduren, kerstkaarten, verjaardagskaarten, moeilijke kaarten, makkelijke kaarten - wij hebben de materialen en voorbeelden, dus je hoeft niet eerst van alles aan te schaffen!

En wil je geen kaart maken dan kun je ook een doosje knutselen: een Merci-doosje, een doosje of envelopje om geld cadeau te geven, net wat je leuk vindt. En ook hiervoor hebben wij de sjablonen en malletjes. Ook papier, karton, lijm, snijmatten, mesjes, scharen - afijn alles wat je nodig zou kunnen hebben - hebben wij voor je klaar liggen. 

Lekker kopje thee erbij.... 't is altijd reuze gezellig!


9 december

20:00 uur

 

Kosten: € 7,50 of € 10,- incl. pauze-arrangement

MAANDFILM DECEMBER

Het geslacht Björndal: En Eeuwig Zingen de Bossen

Iedere tweede vrijdag van de maand is bij ons filmavond. Op een groot scherm kijken naar een spannende, ontroerende, ouderwetse, romantische of spraakmakende film. Lekker met een drankje erbij, bitterballetje... 

De film voor deze maand is En Eeuwig Zingen de Bossen.
Al jaren is de Noorse herenboer Dag Bjorndal de machtigste man in de wijde omtrek. Als grootgrondbezitter heerst hij met ijzeren vuist en is hij verwikkeld in een bittere strijd met zijn rivaal Von Gall. Wanneer Bjorndals zoon Tore verliefd wordt op Von Galls dochter Elisabeth, en hun liefde vervolgens leidt tot de ongelukkige dood van Tore, bereikt de rivaliteit tussen de twee families het kookpunt. De meedogenloze tactieken van Bjorndal roepen echter steeds meer weerstand op bij diens jongste zoon, Dag junior. Durft hij zich tegen zijn vader te keren…?

Is er een film die u graag zou willen zien? Laat het ons weten op info@mfcschoonebeek.nl!

 


13 december

14:00 uur / 17:00 uur

 

Kosten: € 7,50

SAMEN KOKEN / SAMEN ETEN

Samen koken en daarna gezellig samen eten - dat is toch veel gezelliger  dan in je eentje! Iedere tweede dinsdag van de maand koken we onder deskundige begeleiding een lekkere maaltijd, die we daarna met zijn allen gaan opeten. Om te zorgen dat we voldoende ingrediënten aanschaffen om mee te koken is het wel handig als je je even van tevoren aanmeldt.

Wil je wel gezellig mee-eten maar ben je niet zo van het koken? Ook dat kan natuurlijk; om zeker te weten dat we genoeg te eten maken is ook hier van tevoren aanmelden fijn.


17 december

12:00 - 17:00 uur

 

Entree: gratis

KERSTMARKT

Kom op zaterdag 17 december langs op onze gezellige kerstmarkt: leuke kerstspulletjes, Christmas Carol Singers, lekkere oliebollen, warme chocolademelk, een sfeervol foto-hoekje - het is er allemaal!

Zou je zelf wel met een kraampje op deze kerstmarkt willen staan? Dat kan, er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar. Neem even contact op via email: kerstmarktschoonebeek@gmail.com.