Agenda

MFC Schoonebeek heeft een actieve Activiteitencommissie die regelmatig diverse evenementen en activiteiten organiseert; hieronder vindt u onze agenda. U kunt zich direct voor een evenement of activiteit registreren door te klikken op de deelname-button bij de betreffende activiteit.


Poolen en tafelvoetballen in 't Aole Gemientehoes

Gezellig een potje poolen in 't Aole Gemientehoes! Kom onze gloednieuwe tafel uitproberen:  voor € 3,- kun je aan de balie de ballen ophalen om een uur te poolen.

En als je even moet wachten omdat er anderen aan de tafel staan, geeft niks, dan ga je toch gewoon even een potje tafelvoetballen! Voor de kosten hoef je 't niet te laten: voor € 2,- kun je een uur lang voetballen! Betalen & balletje ophalen bij de balie.


APRIL


2 april t/m 30 mei

Toegang gratis

SCHOONEBEEK DAAR ZIT MUZIEK IN

De expositie ‘Schoonebeek daar zit muziek in’ wordt donderdag 28 maart
geopend door wethouder Jan Bos van de gemeente Emmen. Voor de muzikale
omlijsting zorgt de Pumkin Spice; dat belooft een gezellige reünie te worden.
Als organisatie van deze expositie zijn we al een aantal maanden bezig om rond
alle thema’s passende foto’s en verhalen samen te voegen. Stichting De Spiker
heeft gelukkig een uitgebreid foto archief, nog uit de begintijd vanaf 1900.

In de Waag'nschuur is het andere deel van de expositie te zien. Neem even de tijd om de teksten bij de foto’s te lezen; geniet ervan! 


18 april

15:00 - 17:00 uur

 

Aansluitend warme maaltijd

 

Kosten: € 7,50

SPELLETJESMIDDAG

Gezellig een middagje spelletjes spelen! Sjoelen, rummikub, mens-erger-je-niet, klaverjassen - we hebben een kast vol spellen dus er is altijd wel een spel wat je leuk vindt en iemand om dat mee te spelen.

Aansluitend kun je ook nog genieten van een heerlijke warme maaltijd. Ook zo benieuwd wat de pot deze keer schaft? Kom eens langs, speel een spel en eet gezellig mee! Iedere derde donderdag van de maand komen de spellen op tafel.

 


23 april

19:00 uur

 

Kosten: € 3,50 incl. een consumptie

BORDSPELAVOND

Dol op bordspellen maar je gezinsleden niet? Of zin om een nieuw spel te leren? Kom gezellig langs in 't Aole Gemientehoes! We hebben een aardig assortiment aan bordspellen om te spelen, maar als je zelf een spel hebt waar je medespelers voor zoekt dan is dat natuurlijk óók leuk, neem dat dan vooral mee!

 


MEI


1 mei

12:00 uur

Portugallaan 1

 

Meefietsen is gratis!

FIETSCLUB SCHOONEBEEK

Voor 1 mei is er weer een mooie route uitgezet, zie kaartje (klik op afbeelding om te vergroten). We verzamelen deze keer niet om 13:00 uur bij 't Aole Gemientehoes, maar om 12:00 uur bij Portugallaan 1. 

Fiets gezellig mee!


10 mei

Aanvang : 20:00 uur

 

Kosten : € 7,50, of € 10,00 incl. pauzearrangement

MAANDFILM: THE PIANIST - een waargebeurd verhaal, verfilmd door Roman Polanski

Op 23 september 1939 speelt de jonge pianist Wladyslaw Szpilman voor de radio 'Nocturne in d-mineur' van Frédéric Chopin. Door het lawaai van de bombardementen kan hij zichzelf nauwelijks horen. Een halfuur na afloop van dit optreden wordt de zaal van de Poolse omroep geraakt en is de radio definitief uit de ether.

De gevolgen van de bezetting voor Warschau zijn afschuwelijk: het getto, de joodse opstand, de deportaties. Maar terwijl zijn volledige familie en vele vrienden worden uitgemoord, tracht Szpilman te overleven in de gehavende stad. Hij krijgt daarbij niet alleen de hulp van Poolse verzetsstrijders, maar ook van de Duitse officier Wilm Hosenfeld (Thomas Kretschmann).


14 mei

Aanvang koken: 15:00 uur

Aanvang eten : 17:00 uur

 

Kosten: € 7,50

 

 

SAMEN KOKEN / SAMEN ETEN

Samen koken en daarna gezellig samen eten - dat is toch veel gezelliger dan in je eentje! Iedere tweede dinsdag van de maand koken we onder deskundige begeleiding een lekkere maaltijd, die we daarna met zijn allen gaan opeten. Om te zorgen dat we voldoende ingrediënten aanschaffen om mee te koken is het wel handig als je je even van tevoren aanmeldt.

Wil je wel gezellig mee-eten maar ben je niet zo van het koken? Ook dat kan natuurlijk; om zeker te weten dat we genoeg te eten maken is ook hier van tevoren aanmelden fijn.