KINDERKLEDING RUILBEURS

Groeit jouw kind(je) ook zo hard dat kleding vaak al te klein is voordat het versleten is? Zonde van het geld en milieu om dit zomaar weg te gooien! Daarom organiseren wij een Kinderkleding Ruilbeurs voor alle kleding die nog in prima staat is.

Op de Inleverdag lever je je kleding in, en daar krijg je punten voor.  Met deze punten kun je op de Ruilbeurs betalen voor kleding die je mee wilt nemen. 

Als je spullen inlevert verwachten wij dat het nog in prima of goede staat is. Kleding met gaten wordt bijvoorbeeld niet aangenomen.


Inleverdagen:
Woensdag 21 september en woensdag 28 september, 09:00 - 17:00 uur in 't Aole Gemientehoes.
De ingeleverde kleding wordt door ons beoordeeld en van punten voorzien:

0,5 punt     Hemd, romper, maillot, accessoires

1 punt          Shirt, longsleeve, korte broek, pyjama, kruippak

1,5 punt       Schoenen, slaapzak

2 punten     Broek, trui, jurk, broekpak

3,5 punt     Jas, skipak, sneeuwbroek

Dat uitzoeken en punten toekennen doen we niet direct ter plekke, dus je hoort pas op de Ruilbeurs hoeveel punten je te besteden hebt.


Ruilbeurs:
Op vrijdag 7 oktober van 09:00 tot 17:00 uur en op zaterdag 8 oktober van 10:00 - 13:00 uur kunnen voor het aantal punten van de ingeleverde kledingstukken (je hoort bij binnenkomst hoeveel punten je tegoed hebt)  'nieuwe' kledingstukken uitgezocht worden. Wil je meer kleding meenemen dan dat je punten hebt mag je ook met geld betalen (na het eerste uur, zie reglementen), ieder punt kost €1.

 

De 'kleine lettertjes' in normale grootte:

  • Wij verwachten dat de kleding nog in goede staat is. Kleding met gaten of vlekken die wij tijdens het punten tellen tegenkomen gaan naar de Humanabak. Hier kennen wij geen punten aan toe.
  • Onze vrijwilligers proberen zo eerlijk mogelijk punten aan de kleding toe te kennen. Het aantal toegekende punten kan na het uitgeven van de punten niet meer gewijzigd worden.
  • De richtlijnen voor het toekennen van de punten staan hierboven vermeld.
  • Overgebleven punten kunnen na de Ruilbeurs niet meer voor andere dingen gebruikt worden of ingeruild worden voor geld.
  • Overgebleven punten blijven geldig voor een volgende Ruilbeurs. Wij proberen 2 keer per jaar een Ruilbeurs te organiseren (bij het wisselen van de seizoenen),  maar garanderen dit niet. Om te voorkomen dat punten onbeperkt opgespaard worden halveren wij de overgebleven punten na elke Ruilbeurs.
  • Het eerste uur van de Ruilbeurs kan alleen met punten betaald worden. Op deze manier krijgen degenen die spullen hebben ingeleverd voorrang op degenen die geen spullen hebben ingeleverd.
  • Na dit eerste uur mag er ook betaald worden voor de spullen, 1 punt is €1.
  • Overgebleven kledingstukken worden niet retour gegeven aan degene die ze ingeleverd heeft maar mogen door onze vrijwilligers naar eigen inzicht weggegeven/verkocht worden aan personen/organisaties/goede doelen.
  • De eventuele opbrengst van de Ruilbeurs gaat in een pot en kan naar eigen inzicht gebruikt worden voor bijv. de aanschaf van kledingrekken, of het serveren van gratis koffie/thee.