Greppeltocht 2023

Vanwege het grote aantal aanmeldingen vorig jaar hadden we dit jaar bedacht dat we de inschrijvingen niet digitaal zouden doen, je kon alleen inschrijven op woensdag 18 november. We waren hier van tevoren best zenuwachtig over: straks vinden ze 't niks, zitten we met vijf teams.... Maar gelukkig hadden we 't tóch goed ingeschat: om 19:00 uur begonnen we met het uitdelen van teamnummers, en om 19:06 waren alle deelnameplekjes vergeven, 41 gelukkige teams. Maar helaas ook 18 teams die niet konden deelnemen. Dus hoe we dat volgend jaar gaan doen is nog even onderwerp van discussie, misschien gaan we dan wel loten en heb je geluk als je ingeloot wordt. Maar goed, da's pas volgend jaar, eerst de uitkomst van dit jaar.

1e prijs: Team 33, De Bos

2e prijs: Team  17, Meer voor Mannen

3e prijs: daar moeten we even wat bij uitleggen... 

Op de avond van de Greppeltocht hebben we team 23, Westwood, uitgeroepen als winnaar van de derde prijs. Zij waren daar erg verbaasd over, dus wij hebben de uitslagen zoals we die toen hadden er even bij gepakt. En we hebben daar een fout in gevonden, namelijk in de wachttijden van sommige teams: die leken wel héél lang bij de Brandweer hebben moeten wachten! En wachttijd wordt van de looptijd afgetrokken, dus ja als je 50 minuten wachttijd hebt staan kom je hoog in de ranglijst te staan! Na contact met de Brandweer bleek die wachttijd niet te kloppen, alle teams waren daar redelijk snel aan de beurt. Dus waar kwam die lange wachttijd dan vandaan??? We konden er niet de vinger op leggen. Totdat we ontdekten dat dit steeds door dezelfde persoon gescand was.... iemand die zowel teams kon scannen bij aankomst op de post als kon spotten langs te route. Want bij de Brandweer wisselden zij dit af. En deze persoon had in een aantal gevallen de teams ingescand op de post, in plaats van te klikken op gespot langs de route! En daardoor leek het alsof het team op de controlepost stond te wachten, en te wachten, en die tijd liep maar op...

De winnaar van de derde prijs is dus TEAM 25, DE GREPPELAARS, en niet team Westwood.

Beste Greppelaars, onze excuses. Jullie mogen de prijs alsnog ophalen in 't Aole Gemientehoes, jullie hebben hem dik verdiend! En team Westwood, jullie mogen de prijs houden hoor. Tenzij jullie denken 'ja we vonden het al zo vreemd dat wij derde zouden zijn geworden', dan mag je 'm ook best weer inleveren :-)